Megerössités

Kedves Anyukák!
Most még nem vagyok abban az állapotomban hogy teljesen leirjam a saját történetem, és még ugy érzem koránt sincs vége…… viszont egy kis megerősítés jo volna!
Természetesen én is olvastam a rh baba blogot és bíztam benne hogy elkerülhető lesz a magzati transzfúzió, de sajnos nem így lett. 2 napja megtörtént az első ls valószínű 2hét mulva ismételni kell.
Talán szerencsésnek mondhatom magam hofy mindez nem magyarországon hanem angliában történik velem. A transzfúziót Londonban hajtották végre. Most hogy már lassan eltelt 2 nap az aggodalmam nem enyhül mivel azt mondták vagy az várható hogy a baba mozgása felerősödik majd. Az én picim továbbra is lusti nem rugja ki a ház oldalát és lassan azt érzem nem bírom tovább ezen megpróbáltatásokat.
Kérem ha bárkinek van tapasztalata a tatranszfúziót követő állapotokról ossza meg azt velem, annyira hálás lennék érte.
28 hétben tartunk most!
Ölelés és csodálat mindenkinek aki végigvitte az egész RH,s terhességet.
Viki

6 thoughts on “Megerössités

 1. Kriszta says:

  Szia! Teljesen megértem, hogy lelkileg, fizikailag is nagy megpróbáltatás ez neked! 1 napig azért figyelték a babát a transzfúzió után, ugye? Ha kaptál nyugtatót előtte, az biztos kiütötte a babát is, lehet, hogy csak lassabban tér magához… De ha semmilyen mozgást nem érzel, mindenképp keress fel orvost. Sokkal kevesebbet mozog, mint korábban?

  Amikor én terhes voltam, bérelni kezdtem házi CTG készüléket, úgy hívták, Fetaphon. Ez kifejetetten szar volt, de nézz utána, hátha van nálatok már használható is! (Főleg amiatt volt béna, mert én nem hallottam semmit a szívhangból, nem is láttam az értékeket, pedig tudtam volna értelmezni. Ehelyett beküldte a gép az adatokat egy klinikára, ahonnan MÁSNAP visszajeleztek, hogy OK – tehát semmit sem ér.)

  Ha már elkezdték a transzfúziókat, kell, hogy ultrahangozzák hetente (nekem a 2.-at 5 nap után adták, de biztos a 2 hét is indokolt, ha közben legalább 1x nézik).

  Egyébként az első transzfúzió a legnehezebb minden értelemben – lelkileg legmegterhelőbb, legveszélyesebb, legjobban megvisel téged is. Biztos, hogy a többi egyszerűbb lesz, nagyon erős vagy, hogy túlvagy most ezen!

  Kitartás, szerintem túl vagy a nehezén!

  • Viktoria Bota says:

   Szia! Végül is a multhéten a keddi kontroll után csütörtökön (29hét 5nap)megcsinálták a második transzfúziót, azt mondtak nem akarnak várni müg egy,hetet.
   És valóban ez már nem viselt meg minket annyira mint az előző, az eslő! Viszont picur azota,sem lett aktivabb, most pont 3 napja már megint ezzel küzdök…. rendeltem is egy itthoni baby heart beat készüléket remélem ha megérkezik és tudom majd használni picit nyugodtabbak lesznek a napjaink.
   Egyébként a professzor a múltheti transzfúzió után azt mondta hogy még egyet szeretnének de aztán már nem, ez lesz a 32 héten és valószínű hogy 33-34 héten a picurnak meg kell születnie.
   Most ez az álláspont aztén persze minden attól függ Ő hogy van.
   Vicces amikor ismerősök klrdezik: mikorra is vagy kiirva? Decemberből először lett november közepe, most pedig oktober közepe……
   Pénteken megyek uh.ra nagyon bízom benne hogy a kicsim jól van!!!

 2. Kinga says:

  Szia Viki.

  Remélem minden rendben van veletek. Sok erőt és kitartást kívánok nektek. Hasonló cipőben fogok járni én is, ha terhes leszek. Első terhességemnél már a 10 héten megjelent az ellenanyag, a 13 hétre 1:4 lett. Sajnos elvesztettem a kisbabám. Ha majd erőd lesz, megkérlek leírod a történeted privátban. Egyelőre a sötétben tapogatózom, egyik szakvélemeny felülírja a másikat. Még nem találtam megfelelő szakembert. Egyik orvos nem veszi komolyan, legalábbis szerintem, mert azt mondja, hogy mindenféle ellenanyag van a véremben, a másik meg a kezembe nyom egy szorólapot a keresztszülői programról.

  • Kriszta says:

   szia, a Rózsakert Medical Centerbe nem tudsz elmenni tanácsért? még ott vannak a legjobb szakemberek a témában, főleg Csermely Gyula

   (a szórólaposnak üdvözlöm az édesanyját)

  • Viktoria Bota says:

   Szia Kinga! Persze leírom szívesen ha ezzel tudok picit is segiteni, annyi h az ln történetem angliában játszódik, amiért most igen hálás vagyok, hogy nem otthon kell ezt végigcsinálnálnom. Itt ugy vettem észre higy nagyon profi szakemberek dolgoznak. És nem mellesleg semmiért nem kell fizetni amenynyiben angliában életvitel szerűen élsz és ezt tudod is igazolni.
   Egyébként lassan ugy érzem hogy én is irhatnék akár egy egész blogot a terhességemről annyi minen történt és annyi mindenen megyek át ez idő alatt……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *