Szakorvosok

Az alábbi lista olyan szakembereket – elsősorban nőgyógyászokat – sorol fel, akik jó eséllyel ismerik az Rh-összeférhetetlenség és a magzati anémia megfelelő monitorozási és kezelési módját.

A névsort személyes tapasztalat és más, kompetens személyek javaslatai alapján állítottam össze, és semmiféle szerződésben nem állok az alább felsorolt orvosokkal.

Ultrahangvizsgálatok (a magzat heti rendszerességű, megfelelő vizsgálata az anémia és a hydrops fetalis jeleire elengedhetetlenül fontos, hogy körülbelül tudni lehessen, mikor válik szükségessé a beavatkozás):

Ha transzfundálni kell a babát: Magyarországon egyedül Pécsen lehetséges, illetve S2-es nyomtatvánnyal lehet menni Grazba, a nőgyógyász kezelőorvosod közbenjárásával. Utóbbi támogatását (legfrissebb tapasztalatok alapján) kétesélyes, hogy az OEP megítéli-e.

Ha lelki segítségre van szükséged: keresd fel az EMMA vonalat. Nagyon segítőkész, szakértő önkéntesek dolgoznak ott, pontosan az ehhez hasonló terhességgel, szüléssel kapcsolatos traumák feldolgozására.

A főváros, illetve a csilliárdos magánklinikák túlságosan felülreprezentáltak? Hát sajnos ez van, de ha bármi javaslatod van, írj!